Duurzame Groendaken uit Bennebroek

Houdt u ook zo van een mooi groen dak? Heeft u wellicht interesse in het plaatsen van mos sedumdak of een ander groendak? Onze groendaken zijn duurzaam en mooi. Lees hier hoe Vernooy Dakwerken B.V. uw dak van begroeiing kan voorzien of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op

Groendaken

Naast een mooie uitstraling heeft dakbegroeiing tal van andere voordelen. Een dakbegroeiing, ook wel bekend als groendak, verhoogt naast het bieden van bescherming tegen weersinvloeden ook de levensduur van uw dak. Het zorgt namelijk voor een goede afvoer van water en beschermt tegen onder andere uv-licht. Wilt u ook een duurzaam en groen dak met een nog groenere uitstraling? Lees hieronder hoe u dit kunt realiseren.

groendaken met dakbegroeiing 

Onze groendaken, zoals mos sedumdaken, bestaan uit kwalitatief hoogwaardige begroeiingscomponenten. De systemen bestaan uit:

  • Drainage
  • Waterberging
  • Wortelbescherming
  • Ondergrond

WATERACCUMULATIE

Een bijkomend voordeel van dakbegroeiing is de vermindering van de waterafvoer. Bij regenwater kan het groensysteem het water tijdelijk absorberen en hierdoor de doorstroming van water vertragen. Een ander voordeel hiervan is dat de druk en het risico van wateroverlast fors worden verminderd.

SOORTEN DAKBEGROEIINGEN

Er zijn twee soorten dakbegroeiingen: een extensieve dakbegroeiing en een intensieve dakbegroeiing (daktuinen).

  • Extensieve dakbegroeiing: Deze groendaken zijn voorzien van weinig opbouwdikte en bestaan uit siergrassen en kruiden zoals sedum. Deze daken hebben weinig onderhoud nodig en beschermen ook het dakbedekkingssysteem.
  • Intensieve dakbegroeiing: Deze groendaken zijn voorzien van beplantingen of van een gazon. In tegenstelling tot extensieve groendaken heeft deze dakbegroeiing wel regelmatig onderhoud nodig. U kunt vrijwel alle combinaties met beplantingen realiseren. Het enige waar u rekening mee zou moeten houden, is dat u de toegestane belasting van uw constructie niet overschrijdt.