Duurzaam en mooi

Groendaken

Naast een mooie uitstraling kan een dakbegroeiing ook nog eens andere voordelen hebben. Een dakbegroeiing, ook wel bekend als groendak, kan naast bescherming tegen de elementen ook de levensduur van uw dak verhogen. Wilt u ook een duurzaam dak hebben met een groene uitstraling? Lees hieronder hoe u dit kunt realiseren. 

Hoe een dakbegroeiing werkt

Onze groendaken bestaan uit kwalitatief hoogwaardige begroeiingscomponenten. De systemen bestaan uit:

  • Drainage
  • Waterberging
  • Wortelbescherming
  • Ondergrond

Soorten dakbegroeiingen

Er zijn 2 soorten dakbegroeiingen: een extensieve dakbegroeiing en een intensieve dakbegroeiing (daktuinen).

  • Extensieve dakbegroeiing: Deze groendaken zijn voorzien van weinig opbouwdikte en bestaan uit siergrassen en kruiden. Deze daken hebben weinig onderhoud nodig en beschermen ook het dakbedekkingssysteem.
  • Intensieve dakbegroeiing: Deze groendaken zijn voorzien van beplantingen of van een gazon. In tegenstelling tot extensieve groendaken heeft deze dakbegroeiing wel regelmatig onderhoud nodig. U kunt vrijwel alle combinaties met beplantingen realiseren. Het enige waar u rekening mee zou moeten houden is dat u de toegestane belasting van uw constructie niet overschrijdt.

Wateraccumulatie

Een bijkomend voordeel van dakbegroeiing is de vermindering van de waterafvoer. Bij regenwater kan het groensysteem het water tijdelijk absorberen en hierdoor de doorstroming van water vertragen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de druk en het risico van wateroverlast fors worden verminderd. 

Wilt u meer te weten komen over onze groendaken? Of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op.

Referenties

'Uitstekend werk en plezierige communicatie tijdens de werkzaamheden.'

A.B. van den Berg
Santpoort-Zuid

'Dit is goed werk. Hartelijk dank. Wij zullen uw bedrijf van harte aanbevelen!'

J.P. Teengs
Heerlen